Чекајући ветар

Еколошки магазин

Да ли сте против убијања и злостављања животиња? Наравно да јесте. Је л' да да је грозно видети на друштвеним мрежама неког ко са нескривеним уживањем одсеца главу змији, дави пса конопцем или черечи мачку? Радо бисте ту особу видели у затвору? Радо бисте јој, тако бесни и ужаснути, урадили и нешто што није далеко од онога што сте видели - и како онда да не потпишете петицију да се уведе полиција за животиње, а злостављачи најстроже казне?! Полако - све је већ регулисано законом, потребно је само да се спроводи. Шта треба да знамо и зашто овакве иницијативе могу да буду штетне - гости емисије су Милица Ранковић и Перо Михић.

Постоји у Скупштини Србије неформална Зелена посланичка група, смишљена да посланике различитих партија повеже заједничким именитељем: активним односом и бригом према животној средини и њеној заштити. Председник Зелене странке Горан Чабради напустио је групу, револтиран чињеницом да је само десетак посланика заинтересовано да се право на воду заштити Уставом.

Неко баца храну, а неко је гладан. И све је више бачене хране и још више оних који су гладни. И у свету и код нас ради се на њиховом повезивању. Поред воље, емпатије и домаћинског односа према ресурсима, потребна је и снажна помоћ државе кроз законе и организацију. О томе се говорило на трибини Вишкови хране у Србији.

Чућете и причу о Коперникусу, програму за посматрање Земље, који корисницима бесплатно пружа поуздане информације везане за земљиште, мора, атмосферу, климатске промене, реаговање у ванредним ситуацијама и безбедност.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.  

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво