Време музике

Гости емисије су виолинисти Јелена Драгнић и Владан Лончар, чланови Гудачког квартета Београдске филхармоније

Овај састав је основан 2011. године, у оквиру оркестра Београдске филхармоније и чине га: Јелена Драгнић - прва виолина, Владан Лончар - друга виолина, Борис Брезовац - виола и Александар Латковић - виолончело.

У своје најскорије успехе квартет убраја концерте на фестивалима Сребрна Лира у Ст. Петербургу (Русија), Музички дани на Одри (Пољска/Њемачка), Абу Даби Класикс (Уједињени Арапски Емирати), на отварању концертне сезоне Камерна музика у пустињи у оази Лива, такође у Уједињеним Арапским Емиратима, потом два гостовања у Кини, у концертној сали у Тјанџину, концерт у Културном центру Србије у Паризу и концерт у Културном центру у Измиру у Турској.

Током претходних година, састав се представио и на Љубљана фестивалу, Мокрањчевим данима у Неготину, Сарајевским вечерима музике и многим другим манифестациама у земљи и иностранству, а у Црној Гори је премијерно извео „Путовање по Италији", Ђованија Солиме, са челисткињом Мајом Богдановић и глумцем Владимиром Алексићем. Поред тога, концерт квартета у београдском „Студију 6" уживо је преносио РТС 3.

Квартет се усавршавао код проф. Волфганга Редика (Vienna Piano Trio) и проф. Вилиама Колемана (Kuss Quartet).

Сарађивао је са страним и домаћим уметницима као што су Јорг Винклер, Клауди Аримани, Дарко Брлек, Маја Богдановић, Огњен Поповић, Вељко Кленковски, Бранко Кабадајић, Јелена Драшкоци, Светлана Јовановић и други. Пре неколико дана, чланови квартета су учествовали и на завршном концерту мајсторског курска Еберхарта Фелца, у оквиру циклуса "Музички разговори са Габријелом Фелцом 18/19"...

Уредник и водитељ: Ана Ћирица

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи