Знакови

Др Ивана Башичевић Антић "Тријумф речи у визуелној уметности двадесетог века - Димитрије Башичевић Мангелос и Марсел Бродарс", "Орион арт", Београд

Београдски издавач Орион арт већ скоро деценију пркоси тржишним принципима пословања. То је доказао и издавањем књиге "Тријумф речи у визуелној уметности двадесетог века - Димитрије Башичевић Мангелос и Марсел Бродарс" др Иване Башичевић Антић. Овом књигом овај издавач је наставио да даје значајан допринос обогаћивању теоријске мисли о модерној и савременој уметности.

У књизи "Тријумф речи у визуелној уметности двадесетог века - Димитрије Башичевић Мангелос и Марсел Бродарс" ауторка је анализирала промене у модерној уметности које су довеле до проширења функције уметности и значења самог уметничког дела, односно, све оно што је омогућило појаву текстуалних пракси, и то на примеру двеју уметничких појава - Димитрија Башичевића Мангелоса и Марсела Бродарса.

"У анализи Бродарсовог и Мангелосовог опуса полазна теза је да су ови уметници демонстрирали, на трагу дишановске 'традиције редимејда' и позномодернистичких тј. неоавангардних стратегија апропријације вануметничких предмета, културалних институција и филозофских конструкција, како се од затвореног уметничког дела као 'производа' долази до отворене интеркултуралне, интермедијске и интердисциплинарне уметничке праксе", записала је др Ивана Башичевић Антић у књизи.

Гошћа емисије биће др Ивана Башичевић Антић.

Уредник и водитељ Знакова: Сава Ристовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво