Нови дан

Дајте ми прву кап светог кладенца Да њоме видам бол дубок и велик... (Светиње, Милутин Бојић)

Света српска лавра манастир Хиландар основао је Задужбину Светог манастира Хиландара 2002. године. Задужбина је регистрована као фонд и у Регистар задужбина, фондова и фондација уписана је 2003. године. Велики пожар 4. марта 2004. године знатно је оштетио манастир Хиландар, па је у току обнова уништеног, али и заштита од будућих евентуалних несрећа на самом објекту. Шта је оштећено, докле се стигло и како помоћи да се обнови уништено, говори Миливој Ранђић, директор Задужбине Светог манастира Хиландара.

Биће речи и о последицама НАТО бомбардовања у Србији, региону, али и у читавом свету.

О Јасеновцу ће говорити професор др Гидеон Грајф, аутор значајне монографије „Јасеновац - Аушвиц Балкана, усташка империја окрутности".

Поводом Светског дана аутизма, који се од 2007. године обележава 2. априла, гост Новог дана биће Весна Петровић, председник УО Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом.

Осврнућемо се на књижевно вече које је одржано у Ректорату Универзитета у Београду поводом представљања књиге др Зоје Бојић „Ликовне традиције европске антике". Препоручићемо вам више интересантних књига.

У нашој шетњи Србијом посетићемо Шабац, Прокупље, Пирот, Пожаревац, Сомбор, Врмџу код Сокобање, а прошетаћемо и Београдом.

Уз савете лекара, српске народне пословице, загонетке и питалице, али и сервисне информације и друге редовне рубрике, из шестоаприлског праскозорја закорачићемо у јутро новог дана.

Музички уредник је Ивана Ђорђевић, а емисију припрема и води Драгана Вељковић.

У емисију можете да се укључите - саветима, коментарима, питањима за наше госте. Број телефона је 011/3229-653.

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво