Чекајући ветар

Еколошки магазин

Homo sapiens значи мудар човек, али да ли је мудро сећи шуме и затрпавати океане пластиком? Фасцинантно је да је Земља удаљена од Сунца таман толико да је не спржи, али и да је не заледи. Како то да је човечанство паничило 2012. године због пророчанства које су ( можда ) оставиле Маје, а не реагују на озбиљна научна упозорења? Ове реченице су високо разумне и није их рекао нико од одраслих - рекли су ученици ОШ "Дринка Павловић" из Београда, финалисти светског такмичења из екологије.

Па, добро, ако већ хоћемо гондолу... Чекајте, ми хоћемо гондолу? Је л' било питање? Не, био је само одговор - то је у пакету са предизборним обећањима. А ако нећемо гондолу? Или је нећемо на том месту? А посебно нећемо да трпи дрвеће и зидине Калемегдана? Због свих оних који неће - поднета је иницијатива Уставном суду за оцену уставности и законитости плана за изградњу гондоле. Чућете Добрицу Веселиновића из Иницијативе Не давимо Београд.

На Скупштини УН за животну средину у Кенији усвојена је декларација којом се свет позива да смањи употребу пластике и настави борбу против климатских промена. Министар заштите животне средине Србије Горан Триван изабран је за потпредседника следећег заседања. Славица Глигоровић, новинарка РТС, пренеће нам утиске из Најробија.

Своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Ружица Врховац, новинарка Београда 202.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво