Дигиталне иконе

Мит или реалност: Да ли је рад на дигиталним платформама посао будућности или рецепт за преживљавање

Индекс онлајн рада (Online Labour Index - OLI)3 Оксфордског института за интернет показује да је Србија у децембру 2018. године била на десетом месту у свету и на четвртом у Европи по бројности радне снаге у дигиталној сфери. Током 2018. године, Центар за истраживање јавних политика спровео је истраживање о профилима и социо-економском статусу радника и радница из Србије који раде на глобалним дигиталним платформама.

О циљевима овог пројекта и Србији као веома интересантној чланици глобалне заједнице дигиталних радника, о националној и дигиталној економији, о томе ко су дигитални радници из Србије који учествују у масовном раду, колико у просеку зарађују и какав је њихов положај у друштву, о перспективи која омогућава критичко сагледавање добробити свих радника и квалитета запошљавања - за Радио Београд 2 говоре: извршна директорка Центра за истраживање јавних политика Тања Јакоби, директорка програма Бранка Анђелковић и сарадница Јелена Шапић.

Уредница и водитељка: др Тамара Вученовић  

 

 

Дигиталне иконе Дигиталне иконе

Autor:
Тамара Вученовић

Емисија Дигиталне иконе покренута je 2002. године, а емитује се сваког уторка на таласима Радио Београда 2 од 9 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво