Невидљиви људи

О концепту Подкаста и његовој одрживости

Подкаст (podcast, од енглеских речи „iPod" и „Broadcast") је испрва био означен као феномен који је обећавао нови бум у области аматерског радија. До данас, многи у САД о овом концепту већ пишу као о „ренесанси слушања", „новој генерацији радија", или чак „поново рођеном радију". Међутим, да ли је то само још један од облика слушања, на дигиталним и, често мобилним платформама, или је реч о потпуно новом медију, чија је логика другачија од онe по којој функционише радио? Да ли је у Србији могуће монетизовати ангажман у овом медијском руху, каква је будућност подкаста и како се слушаоци одлучују за омиљене подкасте?

У просторијама „Impact Hub-a" одржан је сусрет „Медија Јам - ка одрживим подкаст решењима", на којем су представљена новија истраживања, а ми вам преносимо разговоре са ауторима подцаста у Србији и теоретичарима медија.

У смирај овогодишњег ФЕСТ-а, у рубрици „Кутија за памћење" емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са филмским редитељем Вељком Булајићем. За емисију „Гост Другог програма" Булајић је говорио 1985. године.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво