Чекајући ветар

Еколошки магазин

На Старој планини формиран је Фронт бранитеља река. И док је у јавности схваћено да су мини хидроелектране велика штета за све, а корист за појединце - институције настављају да негују интересе профитера. Списку река за минут ћутања придружују се нове. Александар Јовановић Ћута говори о даљим активностима бранитеља река, али и о новом инциденту на Старој планини: градоначелник Пирота издао је у закуп пут на коме инвеститор планира постављање цеви.

Историјски отпад ћемо увек имати и по томе се не разликујемо ни од развијених земаља. Добро је то што га има мање него пре. Компанија Yunirisk користи технологију која у високом проценту омогућава рециклажу, претварајући опасан отпад у нешкодљив прах који се даље користи у цементној индустрији. Чућете Слободана Аранђеловића.

Да ли би деца из Ужица добила лошу оцену ако би на питање да ли се ваздух види - одговорила потврдно? Највеће загађење изазивају индивидуална ложишта и због тога је у Златиборском округу спроведен пројекат који показује предности, али и тешкоће које треба отклонити у преласку на биомасу уместо угља.

Своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Славица Глигоровић, новинарка РТС и Божидар Андрејић, колумниста дневног листа Данас. Биће речи и о климатском самиту у Катовицама, као и о новинама у поступању са пластиком у свету.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи