Културни кругови

Дневни магазин културе Радио Београда 2

 

У Српској књижевној задрузи представљено је ново издање - студија проф. др Снежане Самарџије „Речи у времену - усмено стваралаштво и епохе српске књижевности". О њеном истраживању утицаја народне књижевности на писану српску књижевност, са примерима уметничких поступака Доситеја, Вука, Црњанског, Настасијевића, Попе, Миљковића и многих других аутора, можете чути у данашњој емисији.
Доносимо записе са још два књижевна представљања: Клуб читалаца Геопоетике у „Кући за читање" бавио се словеначким писцем Андрејoм Блатником и његовим романом „Промени ме", о чему су говорили Јасна Новаков Сибиновић и Владислав Бајац.
О стваралаштву Олге Токарчук, у Библиотеци „Петар Кочић" на Врачару, говорили су Петар Арбутина, Милица Маркић, Милорад Дашић и Растко Јевтовић.
Водимо вас на две изложбе. Од синоћ у београдском Студентском културном центру је изложба фото-групе „Иза екрана" „У потрази за анимом", а анализирају се различити аспекти женског бића у Србији, кроз све периоде животних доба.
У Галерији УЛУС-a Драгана Тодоровић Скорић излаже циклус слика „Минерали Сопство".

Кроз емисију води Александра Гловацки.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво