Чекајући ветар

Еколошки магазин

Са највећег еколошког протеста у историји Србије, "струка и мотика" упутиле су само један захтев институцијама: моментално заустављање изградње свих деривационих мини хидроелектрана. Код Председништва је остављен крчаг свеже изворске воде да се освеже и оперу образ, а "господа" су од срца позвана да посете Стару планину. Ако дођу туристички, биће дочекани као род рођени, али ако дођу као инвеститори - мештани им обећавају да ће летети оданде.

 

Емисија Чекајући ветар прославља 36. рођендан. Много је свакојаке воде протекло за ово време испод разних мостова. Склони смо да кажемо да нам је еколошка свест заостала у развоју. Неки се не сећају, а многи и не знају да је ова земља имала блиставе тренутке и у теорији и у пракси заштите животне средине. Метална штангла рата и духа деведесетих развалила је лобању и оставила амнезију. Гост емисије је Борис Гајић, некадашњи новинар Еколошког магазина Чекајући ветар.

Кажу да се национални парк Јелоустоун претворио у крш и камен због истребљења вукова, а два накнадно убачена чопора помогла су му да поново процвета. Друштво за заштиту и проучавање птица Србије и WWF Србија позивају организације да им се придруже у захтеву за обустављањем хајке на вукове, заказане за 16. фебруар у Националном парку Ђердап. Чућете Милана Ружића.

Биће речи и о Организацији за међународну сарадњу коју финансира немачка влада, а која помаже многим пројектима у Србији ( GIZ ). О томе, као и о Конференцији о биодиверзитету, која је одржана у Египту, а где смо наступили у регионалном тиму, говори Кристина Кујунџић.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи