Културни кругови

Дневни магазин културе Радио Београда 2

Данас у подне уручена је песничка награда „Милан Ракић", коју додељује Удружење књижевника Србије, а име лауреата можете сазнати у данашњој емисији.
О поезији Миклоша Раднотија, синоћ је у Collegium Hungaricum-у говорио Марко Чудић, историчар књижевности, есејиста и преводилац, са којим је разговарала Мелиха Правдић.
„Српска историја се симболично завршила, тачније - исцрпела, дванаестог марта две хиљаде треће године, на дан када је - после серије генералних проба и покушаја - ритуално погубљен Зоран Ђинђић...", пише, између осталог, Светислав Басара у свом „Атласу псеудомитологије", који је синоћ представљен у Библиотеци града Београда.
Портал за побуњена читања води група Побуњених читатељки, коју чине младе књижевне критичарке. Оне примарно делују у југословенском књижевном пољу, али се уједно баве и савременим глобалним тенденцијама у књижевности и књижевној теорији.
У Комбанк дворани вечерас почиње прво издање новог фестивала документарног филма Док Фест, чији концепт најављује уметнички директор Игор Тохољ.
У београдском Народном музеју отворена је несвакидашња изложба „Твоје приче", коју чине предмети посетилаца.

Кроз емисију води Александра Гловацки.

 

 

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво