Чекајући ветар

Еколошки магазин

Исељавање породица, одлазак младих, спора администрација, подсмевање добрим, али за укус "структура", па и суграђана, сувише револуционарним идејама - све вам је ово познато, али не дешава се само у Србији. Аустријски градић Гисинг за двадесет година је прешао пут од свега набројаног до скоро потпуне енергетске независности, добре туристичке понуде и места где сви раде за заједничко добро. Милан Радић ће вам испричати причу о Гисингу и пројекту који може да помогне да понешто и препишемо.

Апликација "Птице на длану" помоћи ће вам да упознате око 250 врста птица, колико их живи у Србији. Притом, неће неговати вашу лењост већ ће вас мотивисати да боље гледате око себе и више боравите у природи. Слободан Кнежевић из Друштва за проучавање и заштиту птица Србије говори и о бројању птица водених станишта, које је у току, као и о опасностима за птице у свету у коме управник заштићеног подручја трује ласице комадићима меса на које је стављен отров.

Дневни лист Блиц и Портал Жена ове зиме скинули су до појаса младе српске глумце у акцији "До паса због паса". Циљ је да се пошаље порука да пас није играчка, већ члан породице, као и да је бесмислено куповати љубимца кад широм земље у азилима на свој дом чека хиљаде паса - чућете Александру Држаић, главну уредницу Портала Жена.

У оквиру кампање "Заштита за све" почиње конкурс намењен основним школама у Србији, са жељом да се подигне свест деце о одговорном понашању на сунцу и заштити од сунца. О томе говори Сандра Пајовић из Фонда Б92.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво