Чекајући ветар

Еколошки магазин

Има ли "народнијих" питања од оних која се тичу свакодневног живота: воде, ваздуха, ђубрета, хране, заштите животне средине? Зашто се онда ове теме само понекад чују у Народној Скупштини, а појединци који их покрећу углавном буду игнорисани од осталих колега народних посланика? Како сме да се деси да о проблему једног краја Србије говори неко ко није одатле, а посланик који јесте - нема појма или неће да га има? Гошћа емисије је Соња Павловић, самостална посланица у Скупштини Србије.

 

Радови на изградњи мини хидроелектране у Ракити су заустављени - зауставила их је инспекција због низа неправилности. Један контејнер са важним документима везаним за изградњу је изгорео. Извођач радова је уперио прст у мештане. Из Раките, са Старе планине, из Пирота, са Копаоника, одоздо и одозго - грађани се спремају за долазак на велики скуп против мини хидроелектрана, заказан за 27. јануар у Београду. Чућете Александра Панића из Иницијативе Одбранимо реке Старе планине.

На светском нивоу управљање отпадом утиче и на климу. Мали смо и нејаки, па бар за подизање глобалне температуре појединачно нисмо криви, али нас то не спасава од последица које трпе сви. Шта би морало да се уради до средине века, зашто је добро управљање отпадом скупо и за богате земље - чућете о чему је било речи на панел дискусији Отпад и клима, одржаној у Новом Саду у организацији Удружења новинара који се баве еколошким темама Еко вест.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи