Златни пресек

Саша Јањић - Осврт на најзначајније догађаје у уметничком животу у Србији у 2018. години; Слађана Петровић Варагић "Критика на делу".

Шта је то по чему ћемо се сећати прошле године? Отварање реновираног Народног музеја? Октобарски салон? Издавачка делатност? Или, можда нека самостална изложба. У првом делу Златног пресека са Сашом Јањићем, историчарем уметности и кустосом галерије "Ремонт" размотрићемо неке догађаје који су обележили уметнички живот 2018. године, али и њихов контекст.

НФЦ "Филмарт", у сарадњи с порталом за културу "SEEcult.org", 2016 је започео пројекат "Критика на делу" који подразумева продукцију кратких видео емисија о значајним изложбама у Србији у 2016. години, у циљу ревитализовања ликовне критике у области савремених визуелних уметности и указивања на значај едукативне улоге критичке речи намењене широј публици. Током две и по године постојања, релевантни критичари, теоретичари и историчари уметности анализирали су кроз десетоминутне видео записе најважније изложбе, групне и самосталне, чиме је већ створена својеврсна видео библиотека критичке мисли о уметности. Гошћа Златног пресекa биће уредница серијала Слађана Петровић Варагић.

Уредник и водитељ емисије: Сава Ристовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво