Дигиталне иконе

Емисија "Дигиталне иконе" данас је посвећена Николи Тесли, великану српске и светске науке

"Говорио је да ћете имати једну малу кутијицу коју ћете држати у џепу и с којом ћете имати контакте са свим људима у свету. Моћи ћете да се обраћате банци, моћи ћете да резервишете карту, да добијете податке о тачном времену и метеоролошким условима, да шаљете фотографије и да примате документа..." (академик А. Маринчић о Николи Тесли).

Никола Тесла је преминуо 7. јануара 1943. године у Њујорку. Емисија Дигиталне иконе данас је посвећена великану српске и светске науке: Слушамо ексклузивни интервју који је 2006. године за наш програм дао академик проф. др Александар Маринчић и у коме је надахнуто, мудро и занимљиво говорио о идејама и изумима Николе Тесле, којима је велики научник антиципирао технолошки напредак, дигитално доба и модерне комуникације.

У другом делу емисије са Витомиром Јевремовићем из компаније "Digital mind",  "пловимо" виртуелним световима и причамо о ВР пројекту "Доживи Теслу", виртуелној реалности и електричним возилима, највећој батерији на свету компаније "Тесла", Илону Маску и другим занимљивим темама које "повезују" Николу Теслу и савремено, умрежено друштво.

Уредница и водитељка: др Тамара Вученовић  

 

Дигиталне иконе Дигиталне иконе

Autor:
Тамара Вученовић

Емисија Дигиталне иконе покренута je 2002. године, а емитује се сваког уторка на таласима Радио Београда 2 од 9 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво