Чекајући ветар

Еколошки магазин

Ступила је на снагу забрана гајења животиња због крзна. У поноћ 1. јануара истекао је рок од десет година, дат узгајивачима да промене делатност. Многи су то и урадили, али остали су неки који се тврдоглаво позивају на Закон о сточарству и на неколико особа које не желе да именују, а које су им обећале другачији сценарио. Да ли су друштва за заштиту животиња добила битку или може да се деси да чинчиле буду схваћене као стока, а њихово гајење као грана пољопривреде? Гошће емисије су Снежана Миловановић и Јелена Стевановић из Удружења Слобода за животиње.

Амерички криволовац провешће годину дана у затвору јер је убио више од сто јелена, а судија му је додатно наредио да бар једном месечно одгледа Дизнијев филм "Бамби", у коме ловци ланету убијају мајку. Код нас је приведена особа која је мучила и убила пса у Обреновцу. Његова девојка је снимала, а покрет "Левијатан" дошао до снимка и поставио га на друштвене мреже. Какве казне су код нас могуће и да ли у јавности постаје јасније да је онај ко мучи и убија животиње - способан да то ради и људима? Гошћа емисије је Милица Ранковић из Удружења Феникс.

Мини хидроелектрана код Беле Цркве, која је годинама грађена без потребних дозвола, неће почети са радом на пролеће због противљења румунске стране. Узимање воде из реке Нере уништило би биљни и животињски свет - кажу из "Вода Румуније". Из Беле Цркве се јавља Милан Белобабић.

Чућете и зашто је, осим што је иначе штетно, пушење још опасније ако то радите на хладноћи. Биће речи и о људској фасцинацији способношћу неких животиња и биљака да производе отров, чија примена је позната и у прозводњи лекова, па и за прављење крема против бора.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи