У првих пет - културни догађај недеље

Гост емисије биће Мило Ломпар, професор Филолошког факултета у Београду. Разговараћемо о његовој књизи „Црњански - биографија једног осећања".

С обзиром на то да у празничним данима готово нема културних догађаја, уредници и критичари Радио Београда 2 издвојиће по један културни догађај из претходне године у уметности која није њихова ужа специјалност, а који сматрају великим, лепим и важним.

Тако ће Драгана Ковачевић говорити о изложби Бројгелових слика у Музеју историје уметности у Бечу, Ана Вучковић о књизи прича Паола Сорентина „Неважне тачке гледишта", Радош Митровић о филму Алис Рочвочер „Срећан као Лазаро".

Снежана Ристић прокоментарисаће телевизијску серију „Вавилон Берлин", Весна Перић стрип-албум Нине Буњевац „Безимена", а Ранко Стојиловић Гала концерт поводом 60-годишњице Радио Београда 2 у Коларчевој задужбини, на којем је са Симфонијским оркестром и Хором РТС-а наступио чувени баритон Жељко Лучић.

Ауторка и уредница емисије је Сања Милић.

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво