Кон анима

Жељко Лучић

У Емисији Кон анима за 29.12. записане су ове речи - "Tреба се увек враћати лепим тренуцима". Тако се ова емисија, да би на свечани начин обележила годину која пролази, садржински враћа мало уназад, на 21. април ове године, када је гост био наш прослављени баритон стални члан Метрополитена и других великих оперских кућа у свету Жељко Лучић. Он је учествовао у обележавању 60. године програма Радио Београда 2 на Гала концерту одржаном 21. априла у сали Задужбине Илије Коларца, уз пратњу Хора и оркестра РТС под управом Бојана Суђића.

Жељко Лучић у овој емисији говори о својим улогама, бројним наступима по свету и доласцима у Београд, којима се радује као и о свом родном граду Зрењанину, за који је везан најдубљим емоцијама. У музичком делу биће емитоване арије из опера Ђузепа Вердија - Риголето, Фалстаф, Отело, Магбет и Набуко у његовом извођењу.

Аутор емисије: Владислава Вуколић

Кон анима

Autor:
Горица Пилиповић, Исидора Бован

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво