Невидљиви људи

Звездани часови „Сведока судбине“

Представљамо радиофонско стваралаштво Владимира Буњца, дугогодишњег новинара, уредника културне рубрике и филмског критичара Другог програма Радио Београда, књижевника који је радијску каријеру започео пре више од пола века у емисијама Осврти, Изабрана проза, Уметност и критика, Уметник и дело, Говоримо о филму, Записи, Из дневника нашег времена, Изабрано за данас... Аутор је радио-серије „Звездани часови човечанства", најстарије емисије Другог програма која се до данас задржала на редовном репертоару. Као велики познавалац филмске уметности и микрофон је доживљавао као „тонску камеру", а драматизоване звучне биографије значајних људи из историје представљао је као „радио-филм".

О свестраности и отворености Владимира Буњца, о његовој љубави према Београду, филму и радију говори нам његова ћерка Лада Буњац Тончић, која је приредила књигу очевих необјављених рукописа „Сведок судбине".

У „Кутији за памћење" емитујемо одломке из емисије „Гост Другог програма" у којој је 1975. године саговорник Милоша Јевтића био Димитрије Вученов, књижевни историчар и професор Филозофског факултета Универзитета у Београду.


Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се