Град

Филмски аутор, фотограф и визуелни уметник Љубомир Шимунић


Филмски аутор, фотограф и визуелни уметник Љубомир Шимунић добитник је Награде Бранко Вучићевић недавно завршеног Трећег фестивала метафилма у Београду.

Шимунић је почео да се бави фотографијом средином седамдесетих година прошлог века, паралено са филмом. Први је у Београду користио полароид камеру SX-70. Те фотографије, углавном еротске, смештене су у црне свилене албуме и тај опус назван је Свилена времена.

Последњи Шимунићев циклус фотографија на негатив колор-филму У потрази за изгубљеним сликама детињства рађен је за време НАТО бомбардовања Србије 1999. У новом миленијуму настају циклуси у дигиталној технологији.

У Граду, Љубомир Шимунић и Саша Радојевић, један од идејних аутора Фестивала метафилма, говоре о алтернативном филму код нас, ауторима, публици...

Аутори емисије су Снежана Ристић и Радоња Лепосавић.

 

Град Град

Autor:
Снежана Ристић и Радоња Лепосавић

Индивидуалистички, критички модел културе рађао се и развијао са рађањем и развојем urbsа – један од путева данашње рехабилитације индивидуализма је онај који нас враћа у Град. Комплексност урбане форме предложак је за структуру емисије. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво