Знакови

Милица Лапчевић "Анатомија лета", групна изложба, Музеј Ваздухопловства, Београд

Техника и технологија, машине и технонаправе одувек су привлачиле човека на врло различите начине, па тако су и уметници одувек били заинтересовани за ову тему. Посебно се то односи на авијацију, која омогућава ћовеку кретање њему неприродним начином - летом. Небо и досезање небеских висина увек су били изазов. Летење је савлађивање физичких и биолошких закона. Висина је коначна слобода и надмоћ. Али, небо доноси и разорне опасности. Ове и још много других асоцијација и контекста имала је у виду уметница Милица Лапчевић, при концепцији изложбе "Анатомија лета".

На изложби учествују: Душан Оташевић, Немања Николић, Ива Кузмановић, Марија Шевић, Александра Перић, Хана Рајковић, Магдалена Миочиновић Андрић, арттеррор, Лидија Делић, Нина Ивановић, Сава Кнежевић, Славица Н.Обрадовић, Нина Симоновић, Исидора Крстић, Јелена Марта Глишић, Марико Хори, Ненад Глишић и Таниа Руиз Гутиерез (Tania Ruiz Gutierrez). Изложба је отворена аудио-визуелним амбијентом Саше Пуцковцког "Scatter_Radar".

Реализацију изложбе су значајно помогли директор Музеја ваздухопловства Чеда Миливојевић, као и кустоси Мирјана Новаковић Мунишевић и Милош Јеленић, а у сарадњи са Уметничким простором "У10" и уз стручну подршку историчара уметности Мирослава Карића и Ивана Станића.

Гост емисије биће Милица Лапчевић.

Уредник и водитељ Знакова: Сава Ристовић.

Насловна страна: Александра Перић "Парамузеј", 2018. 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво