Спорови у култури

Шта смета писцима који су стекли славу?

Парадокс је поставити овакво питање онима који са читаношћу својих књига могу бити задовољни, такође са преводима свог дела на стране језике, а не баш ретко и примерима добрих критика које их прате. Али...То "али" у својој торби пуној објављених књига носе и најпознатији.
У данашњој емисији Спорови у култури гости ауторке и уреднице Мелихе Правдић су Зоран Живковић, Љиљана Хабјановић Ђуровић и Ведрана Рудан.

Бирајући књиге и издања која су обележила 2018. угледни критичар Вашингтон поста и добитник Пулицерове награде Мајкл Дирда за Зорана Живковића је написао - "По свој прилици најизврснији писац фантастике после Борхеса и Калвина". За изрицање такве оцене Дирда је имао на уму Сабрана прозна дела Зорана Живковића објављена на енглеском.

На овогодишњем Сајму књига у Београду Љиљана Хабјановић Ђуровић, продала је 12 500 књига, а најбоље је продаван њен нови роман " Со земљи". Италијанска књижевница Анђела де Лео за њу каже - "Књиге Љиљане Хабјановић Ђуровић написане су са мудрошћу срца и треба их јести као хлеб наш насушни да бисмо покушали да будемо бољи."

Ведрана Рудан, пак, с огромним тиражима својих књига на екс југословенском простору заслужује и позицију доброг учитеља за развијање критичког мишљења код читалаца.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво