Чекајући ветар

Еколошки магазин

Предлог Закона о радијационој и нуклеарној сигурности и безбедности требало би да закрпи рупе које су се појавиле у пракси деветогодишње примене Закона о заштити од јонизујућих зрачења и о нуклеарној сигурности. Журба да се овај закон нађе у процедури и још већа да се прихвати, изазвала је сумњу код дела јавности, иако власт тврди да то не значи ни нуклеарке, ни депоније за нуклеарни отпад у Србији. А шта значи то што није било јавне расправе - гошћа емисије је Александра Кнез Милојковић из Алијансе за заједничко добро.

Код нас је ових дана донета прва пресуда због огрешења о животну средину. У Европи је то било још 1868. године. Колико се у свету и са каквим успехом користе популарне тужбе, а шта недостаје да би се покретале и овде?

Неко је рачунао овако: Земља је стара 4,6 милијарди година. Ако то претворимо у 46 година - људи су на Земљи четири сата. Индустријска револуција почела је пре једног минута и то је било довољно да уништимо више од половине свих шума на Планети. Докле смо то дошли када у Колумбији шумским подручјима дају статус правног лица, не би ли их бар донекле заштитили? Гошћа емисије је Тијана Лежаић, ауторка пројекта Шуме и клима.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

 

 

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво