Степеник

Боља прошлост

"Мобилни телефони су све паметнији, а људи све глупљи, поразна је упрошћена, али и проницљива синтагма. Потпуно одсуство критичког мишљења и интелектуалне сумње, удружене са правом пандемијом лаковерног размишљања, загосподарили су јавним дискурсом. У јавности се громогласно промовише, подстиче и прославља примитивизам, а светом влада тиранија медиокритета, свуда предњаче "продавци магле", дакле, дошло је "доба нових варвара" - написао је проф. Радивој Радић, у предговору књиге "Боља прошлост" коју је објавила издавачка кућа Еволута.

У књизи су сабрани текстови професора београдског и новосадког Универзитета: Александра Палавестре, Марка Шуице, Мирослава Јовановића, Радивоја Радића, Владимира Михајловића и Зорице Кузмановић. ""Њима се, текстовима о босанскохерцеговачкој археологији и тзв. босанским пирамидама, придружио Давор Џино са сиднејског Свеучилишта.

Гости емисије Степеник су доц. др Зорица Кузмановић са Оделења археологије и проф. др Радивој Радић, шеф катедре за византологију Филозофског факултета у Београду.

Аутор емисијe је Светлaна Јајић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво