Златни пресек

Богдан Павловић # Johan Wahlstrom "Хамлет на Инстаграму # Бити или не бити... виђен", "Галерија 73"; Никола Марковић "Или више ватре у слику или слику у ватру", докторско-уметнички пројекат

Настављајући пројекат "Један на један", који је замишљен као уметнички дијалог два ствараоца, у "Галерији 73" представљени су радови Богдана Павловића и Johanа Wahlstromа, на изложби под називом "Хамлет на Инстаграму # Бити или не бити... виђен". У фокусу и једног и другог аутора јесте слика и њено значење и функција у савременом "свету слика". И док Јохан Wахлстром фотографије свакодневице на којима је у фокусу мобилни телефон преводи у стилизоване односе светлог и тамног, Богдан Павловић истражује социолошку страну посматрања и нуди посетиоцима гаму представа из свакодневног живота, коме припадају и жена под хаубом и млади панкер с Калашњиковом. При томе он своје јунаке извлачи из таме позадине светлим (белим) акцентима указујући да празнина и даље о(п)стаје.

Свој докторско-уметнички пројекат "Или више ватре у слику или слику у ватру" Никола Марковић је представио у "Салону 77" Галерије савремене ликовне уметности у Нишу, некадашњој Бали-беговој џамији, као амбијенталну инсталацију посебно прављену за овај простор. Уметност као рефлексија друштва, али и уметност као сатира на друштво, јесу у основи Марковићевог размишљања, јер је назив овог његовог пројекта суштина односа како у уметности тако и у друштву. Ватра је само иронички извор живота/уметности али и уништитељ живота/уметности, огањ око кога се воде битке два света/уметничка схватања. Увод у овај докторско-уметнички пројекат била је Марковићева изложба "Чувари ватре" организована пре две године у "Продајној галерији Београд".

Гости Златног пресека биће Богдан Павловић и Никола Марковић.

Уредник и водитељ емисије: Сава Ристовић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи