Чекајући ветар

Еколошки магазин

То је ваш мозак, само бржи и бољи - уз помоћ когнитивних појачивача: "паметних" лекова, енергетских пића, па и апарата који се једноставно, без присуства стручних лица, прикључују на главу - што посебно воле амбициозни родитељи. Више од половине студената, како је показало истраживање на узорку од три хиљаде њих са Универзитета у Београду, пред испит пије таблете или енергетска пића. Многима додатна енергија треба за предавања, па и за журке. Прво енергетско пиће појавило се у Јапану, још 1962.године. Оно о чему се не говори довољно, су ризици коришћења, а остају и етичке дилеме, на пример: да ли је исто користитити когнитивне појачиваче као и допинг у спорту? Пре него што осудите, размислите колико кафе и чоколаде узимате дневно. О томе говори Андријана Милошевић Георгиев.

Министарство за заштиту животне средине организовало је семинар, намењен инспекторима, правосуђу и струковним организацијама. Представљени су подаци о загађењу и квалитету вода и ваздуха на територији Србије. Представници две невладине организације, који су позвани на семинар, скренули су пажњу на притисак извршне власти на инспекторе, њихову деградацију ниским зарадама, што као последицу има немотивисаност и селективну примену прописа. Чућете Ратка Ђурђевца, председника Еколошког покрета Врбас.

Да ли вам лекове преписује лекар или комшиница? Можда козметичарка? Долазите ли у апотеку са сопственом идејом о томе шта треба да узмете у случају оваквих или онаквих тегоба? Сви знамо да се антибиотици не узимају на своју руку, али многи и даље то раде, "преписујући" их и деци. Да ли знате да је ризично узимати напамет и препарате који су у слободној продаји: капи за нос, капи за очи, мелеме на природној бази против разних екцема... Корисна знања пренеће вам Оливера Лазаревић.

Грађани Општине Рашка предали су петицију којом се захтева ванредна јавна седница Скупштине општине Рашка, са једном тачком дневног реда: доношење мораторијума на даљу изградњу деривационих мини хидроелектрана и преиспитивање постојећих на подручју те општине. Чућете Благоја Пејића.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи