Речено и прећутано

Тема: Инклузивни програм из области културе намењен младима

У Београду су управо промовисана два инострана програма из области културе намењена младима и њиховим родитељима.

„Ел Система", глобални музички феномен који се појавио пре четири деценије у Венецуели, са једанаесторо деце у гаражи, данас обухвата више од четири милиона младих у шездесетак земаља света. Унеско га је прогласио најуспешнијим социјално-инклузивним пројектoм на свету. Удружење „Мusic Art Project" почело је да примењује овај програм у Србији како би се кроз квалитетне и иновативне музичко-образовне програме допринело дугорочном развоју друштвене заједнице.

Кроз програме намење деци, едукаторима и родитељима, „KID Hub" се бави едукацијом и производњом едукативних алата који подстичу развој нове генерације иноватора-предузетника у области информационих технологија. Овај програм обухвата и укључивање деце која припадају рањивим групама друштва.

О социокултуролошком значају ових иницијатива у данашњој емисији Речено и прећутано говоре: Ђурђа Папазоглу, Мusic Art Project; Тијана Петровић и Марија Стојановић, KID Hub; Гордана Цветковић, Министарство просвете, науке и технолошког развоја; Драгана Јовановић, Тим за социјалну инклузију и смањење сиромаштва.

Уредник и водитељ: мр Љубица Крминац

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара