Степеник

Друштвене мреже

Прва асоцијација на Фејсбук за многе људе су слике слатких беба, веселих куца, забавних видео-клипова и место сусрета са пријатељима. Иако Марк Закерберг  повезивање међу људима сматра основом  Фејсбука, скандал са Кембриџ аналитиком навео је многе кориснике да се запитају да ли желе да остану на овој друштвеној мрежи. Овај догађај само је један од низа примера које Сива Вајдијанатан даје у књизи „Антидруштвене мреже”, покушавајући да освести читаоце и наведе их да размотре свет модерних медија где приватност готово да не постоји, а број оних који манипулишу подацима из вашег живота  расте упоредо са бројем корисника. И да, нису сви заинтересовани да вам продају шампон.

Иако у књизи обрађује друштвене мреже, Сива Вајдијанатан углавном говори о Фејсбуку као најраширенијој мрежи, која броји око две милијарде чланова. Огромна мрежа као да се отела контроли оснивача или како каже аутор: Проблем Фејсбука је у Фејсбуку.

О књизи „Антидруштвене мреже”, Сиве Вајдијанатана, коју је објавио Клио, у емисији Степеник разговарамо са проф. Мирољубом Радојковићем, рецензентом издања.

Аутор емисијe је Светлaна Јајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво