Читач

Много нових књига и разлога да их представимо у данашњем издању емисије

Добитник Нобелове награде Казуо Ишигуро обрадовао је све љубитеље књига својим новим делом – "Ноктурна", које садржи пет прича о музици и сутону. Приче су саткане од свих елемената Ишигурове прозе које су га прославили: течна, једноставна и резонантна реченица, бројни необични ликови и занимљива прича. О овој књизи разговарамо са преводиоцем – Аријаном Божовић.

Амерички писац Андре Асиман аутор је романа "Зови ме својим именом", по коме је снимљен истоимени филм. Асиман је аутор и две збирке есеја, четири романа и мемоара. Саговорници емисије су књижевни и филмски критичари – Зоран Јанковић и Ђорђе Бајић.

Рубрика коју припрема есејиста и преводилац Бојан Белић говори о филозофу сер Франсису Бејкону, научнику који је писао и есеје, а посебно важни су они о атеизму и о смрти.

Још једна посластица за љубитеље добрих књига је најновији роман Џулијана Барнса – "Једина прича". Барнс је добитник бројних награда, између осталих и Букерове. Скоро све његове књиге, романи и приповетке, преведене су код нас у издању "Геопоетике". Књигу препоручује за читање Јасна Новаков Сибиновић.

Емисију Читач уређује и води Драгана Ковачевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво