Чекајући ветар

Еколошки магазин

У епској теорији смо небески народ, а то се баш и није показало корисним. У пракси бисмо могли да кренемо космичким путем, без митова и легенди – потпуно реално. Улагање у космичку индустрију помогло би у спречавању природних катастрофа, а утицало би и на ефикасније коришћење природних ресурса. Сиромаштво као аргумент за неулагање побијају многе земље, укључујући и Нигерију. Шта је свемирско право, који су потенцијали нове трке у свемиру и где је ту корист за Србију – гост емисије је Марко Пајовић из Српског залога за свемир.

Октобар је месец правилне исхране, а 16. октобар Светски дан хране, који се од 2001. обележава и у Србији. Ове године слоган је: "Климатске промене утичу на производњу хране". Светску популацију истовремено убијају глад и гојазност. Уз свест о томе да све мање знамо шта једемо – расте потреба да то променимо. Један од најсигурнијих избора је органска храна. О томе говори Александра Секулић, нутрициониста-дијететичар Idea Organic.

Академска сликарка Слободанка Ракић Шефер каже да нико не би требало да оде са овог света а да није засадио бар једно дрво, а ако уметник нема склад са природом – нема га ни са собом. Читави циклуси слика настали су инспирисани природом: медени вајати – пчеле и рајске птице – паунови. Сликала је и шкољке, за које кажу да могу да им чују шум ако се довољно приближе слици. У Дому војске, 17. септембра биће отворена изложба "У славу винове лозе".

Чућете и о намери да се у Новом Саду направи катастар зеленила, као и искуства новинара који је истраживао како се троши "зелени динар" у градовима Србије.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи