Знакови

Мирослав Мика Антић и Игор Антић "Легенде", Галерија Дома Војске Србије

У жељи да укаже да његов отац Мирослав Мика Антић није само (велики) песник и филмски редитељ, већ и (добар) уметник, Игор Антић је уприличио изложбу као својеврсни дијалог различитости и сличности два света и времена. Иако се ради о сасвим различитим приступима уметности, постоји низ сродних елемената који повезују ову двојицу стваралаца. Најважнији је свакако употреба текста као естетског средства којим се подвлаче одређени пластични елементи, проширују могућности изражавања и дају нова значења делу. Текст за обојицу представља врсту легенде, то јест поднаслова уграђеног у само дело. Још једна "функција" тих легенди је да нас истовремено упуте на одређена значења и да нас од њих одврате, јер језик има ту двојаку способност да прецизира и да нас доводи у сумњу.

На делу изложбе посвећеног ликовном стваралаштву Мирослава Мике Антића приказана су дела изведена различитим техникама стилски блиска војвођанском енформелу, али са изразитим акцентом на текст, који је заступљен или као легенда или као дескрипција или је сликани део у функцији текста.

У малој сали, Игор Антић се представио новим пројектом "Недовршена форма #3", својеврсном конструкцијом дрвета које се грана у свим правцима с лишћем на којима је безброј питања везаних за маскирну шару. Оваквом употребом текста, тематски прилагођено институцији у којој се излаже, Игор Антић је указао на значај речи у његовом стваралаштву, као својеврсни наслеђени кôд наслеђен од оца.

Дело Игора Антића биће постављено до 13. октобра, док ће слике Мирослава Антића моћи да се виде до 27. октобра. 


Гост Знакова биће Игор Антић.

Уредник и водитељ Знакова: Сава Ристовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво