Аутограм

Франческо да Милано: 21 комад за лауту

Композиторски опус Франческа да Милана познат нам је по 124 табулатуре, које се убрајају у најважнија дела читавог 16. века. У њима срећемо инструменталне комаде попут ричеркара, фантазија, као и лаутске обраде мотета, мадригала и шансона других аутора, попут Жоскена, Жанекена, Ришафора, Гомбера... Интересантно је да је Милано, као један од највећих латуских виртуоза свог времена, приступао туђим делима са највећом могућом пажњом према њиховој атмосфери, чувајући оригинални дух и бирајући апартну промену боје или суптилнан контрапунктски поступак, да би истакао моменте који му се чини најбитнијим.

У данашњем Аутограму, слушаћемо 21 комад за лауту Франческа да Милана у слободно компонованом редоследу ричеркaра, фантазија, шансона и мадригала, који је остварио лаутиста Пол О'Дет, један од највећих стручњака за тумачење његовог опуса.

Аутор емисије је Ивана Комадина.

Аутограм

Autor:
Ивана Комадина, Горица Пилиповић, Маја Чоловић Васић, Зорица Премате и Радош Митровић

У Аутограму представљамо значајна дела која најпотпуније рефлектују домете и уметничку личност неког аутора у појединим сегментима његовог опуса. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се