Чекајући ветар

Еколошки магазин

Неки фрижидери истог квалитета скупљи су у односу на друге, у зависности од произвођача. Један од битних разлога је плаћање еколошке таксе. Преведено на свакодневни језик и српске прилике: ти си глуп, а он је паметан и способан, ти плаћаш накнаду за заштиту животне средине, а он користи то што га држава не јури да ради по закону. Наменски новац ни по закону више не мора наменски да се троши, што је згодно за локалне власти, али животну средину оставља у дроњцима. Чућете шта је речено на панел дискусији "Финансирање животне средине - реалност и перспективе", одржаној у Новом Саду.

Јестиво уље је добро за крофне и помфрит, али за земљу и воду је загађивач. Најбоље је када се после употребе рециклира и у виду биодизела - на крају испари. Звучи једноставно, али у Србији делимично функционише. О томе говори Бранислав Богојевић, директор фирме Esotron.

Средња техничка школа "Михајло Пупин" из Куле школује прву генерацију ученика на смеру Обновљиви извори енергије. Тек четврти министар просвете је за увођење овог смера имао слуха. Имају статус повлашћеног произвођача екектричне енергије преко соларних панела постављених на крову, а намеравају да ускоро читава школа постане "паметна" зграда. Наставник Марјан Иванов један је од ентузијаста који су све то покренули.

Ана Батрићевић је докторирала на правној заштити животиња. У свом послу научног сарадника на Институту за криминолошка и социолошка истраживања користи и сазнања до којих долази и страшћу за фотографисањем. Њене фотографије са депоније Винча видели су грађани и Србије и Француске, а боравак на овој и сличним локацијама показао јој је колики је јаз између теорије и праксе.

О нези коже, улози хијалурона у обнављању свежине, о соларијуму и употреби крема за лице, говори др Тања Тирнанић из Градског завода за кожне и венеричне болести.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи