Невидљиви људи

Златни микрофон за позлаћени звук

На 94. рођендан Радио Београда, 1. октобра, уручена су заслужним ствараоцима признања „Златни микрофон” за дугогодишњи рад, стваралаштво, допринос квалитету и слушаности програма. Овом наградом овенчани су вокални уметник Предраг Живковић Тозовац, уредница у Забавно-хумористичкој редакцији Првог програма Милена Шишкин, истрајни борац за рокенрол, аутор култне емисије Хит 202 Владимир Јанковић Џет, главни инжењер Технике Радио Београда Славиша Слијепчевић и наша гошћа, Душанка Петровић, уредница у Редакцији за документарно стваралаштво и политичку културу Радио Београда 2.

Душанка Петровић радијску каријеру је започела као репортер у емисији Зелени мегахерц, коју је једно време уређивала и водила. Омиљени део сопственог стваралачког опуса су јој емисије документарног звука, а неке од њих донеле су нашој кући награде са престижних смотри документарног радија (Фестивал југословенског радија у Охриду, ФЕДОР, Интерфер, Профест). „Продор”, „То је само роцк&ролл”, „Нико као ја”. „Муза Клио”, „Демократски без муке”, а последњих година и „Речено и прећутано”, емисије су којима је дала посебан ауторски печат.

У „Кутији за памћење” емитујемо одломке из разговора који је Милош Јевтић за циклус емисија „Гост Другог програма” водио са Смиљом Аврамов, професорком Правног факултета Универзитета у Београду. Смиља Аврамов, стручњак за међународно јавно право, преминула је ове седмице у 101. години.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво