Бескрајни плави круг

Дијаспора и матична култура

У Берлину је недавно одржан дводневни семинар на којем су Немци на шест језика представили могућност стартап програма за досељенике. Централни савез Срба у Немачкој имао je свој штанд на овом семинару инвестиција, о којем ће говорити председник Централног савеза Срба у Немачкој Милан Чобанов.

Књижевник Властимир Станисављевић Шаркаменац, који живи у Паризу, написао је две књиге, које ће данас представити: „Дучић њим самим“ и ромску песмарицу и причарицу „Цигани се враћају с неба“. Ова књига је добила и свој сценски наступ, а премијера је одржана у Српском културном центру у Паризу. Ових дана се довршавају снимања музичких нумера које прате  књигу. Данас ћемо разговарати са Властимиром Станисављевићем Шаркаменцом о његовим новим делима.

У Чикагу живи и ради доктор Небојша Кнежевић, ванредни професор на Медицинском факултету Универзитета Илиноис. Држи семинаре и предавања широм света, а гостујући је професор и на београдском и новосадском Медицинском факултету. Са њим је разговарао наш дописник из Чикага Саша Жигић.

Уредник и водитељ је Вељко Жујовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво