Студентске награде „Неда Деполо” 2018.

Уручене студентске награде „Неда Деполо” које програм културе и уметности Радио Београд 2 додељује за креативни допринос радио-изразу

На прослави Дана Радио Београда уручена су годишња признања „Златни микрофон, која се додељују заслужним појединцима за вишегодишњи рад, стваралаштво, допринос квалитету и слушаности програма, а затим и студентске награде „Неда Деполо", које програм културе и уметности Радио Београд 2 додељује за креативни допринос радио-изразу. Како је ово година у којој програм културе и уметности Радио Београд 2 обележава 60 година успешног деловања, присутнима се обратио главни и одговорни уредник Другог програма Радоман Кањевац.

Добитници награде "Неда Деполо" 2018. године:

Трећа награда радио-драма „Сети се ујутру", студенткиње Факултета драмских уметности у Београду Теодоре Ђурковић. Повељу Радио Београда 2, дигитални снимач звука, дар предузећа „Компани Диги ТВ", као и књигу Драгослава Симића „Гласом писана историја", Теодори je уручио главни и одговорни уредник Радио Београда 2.

Другу награду добила је пилот епизода дечје радио-серије „Арчибалд и Аро", Уроша Ранковића и Марије Шумарац, студената Факултета драмских уметности у Београду. Повељу Радио Београда 2, дигитални снимач звука, дар предузећа „Компани Диги ТВ", као и књигу Драгослава Симића „Гласом писана историја", и њима је уручио Радоман Кањевац.

Прва награда Неда Деполо”, коју Радио Београд 2 додељује за креативни допринос радио-изразу, ове године припала је Стефану Филиповићу, студенту САЕ Института из Београда, за рад Somnabula. Наш жири је у образложењу подвукао да овај рад успева да створи аудитивну слику месечарења у различитим просторима, а може се помислити и у различитим епохама. Ефекат је у најбољем смислу снолик, а притом је и конкретан у коришћењу различитих извора звука. Дело надраста иницијалну наративну експликативност достижући универзални многоасоцијативни, готово музички структурисан звук. Стефан Филиповић добио је Повељу Радио Београда 2, књигу „Гласом писана историја" и 1000 евра из Фонда Неда Деполо, а награду му је уручио главни и одговорни уредник Радио Београда 2 Радоман Кањевац.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво