Читач

Емисија "Читач" и данас представља најновије књиге...

Књига мемоара аргентинског писца Ернеста Сабата "Пре краја", у издању "Академске књиге", представља његов духовни тестамент. Током живота написао је више књига есеја и три романа: "Тунел", " О јунацима и гробовима" и "Абадон, анђео уништења". О књизи "Пре краја", разговарамо са преводиоцем – Бојаном Ковачевић Петровић.

У петак је у уручена награда "Радоје Татић" за најбољи превод са шпанског и португалског језика у 2018. години. Награду је добила Биљана Исаиловић за превод са шпанског збирке поезије "Риме" Густава Адолфа Бекера, у издању  "Трећег  трга". Бекер је песник 19. века, поклоник андалузијске народне поезије, која је значајно утицала на његов стил и личну поетику.

Још о поезији – Бојан Белић у редовној рубрици, есеју – данас о Исаку Њутну. Називан највећим научником кога је свет имао, Њутн је писао и поезију. Његова поезија нам помаже да га сагледамо као мислиоца који је науку измиривао са теолошким принципима, али још више као религиозног човека.

За читање препоручујемо и једну управо објављену књигу: Ришард Капушћински "Ебановина" (Мој афрички живот), издање "Самиздат Б92".
Ришард Капушћињски легендарни је новинар пољске и светске репортаже и најпревођенији савремени пољски писац.

Читач уређује и води Драгана Ковачевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво