Чекајући ветар

Еколошки магазин

Музичара Рамба Амадеуса многи препознају као еколошког активисту. Каже да је први, бар у овом делу Европе, попио кафу и појео ћевапе спремљене на соларни погон. У родном Херцег Новом већ годинама користи соларни бојлер. Пре њега је то урадио само бивши председник Црне Горе Вељко Милатовић, који је још седамдесетих направио генијалну, иновативну скаламерију ручно покретану.

Рамбо Амадеус је један од учесника Концерта за реке Балкана у Сарајеву, уз уметнике из Босне и Албаније ‒ спој рока, џеза и севдалинке.

Овај концерт је завршница конференције о рекама у региону, а у склопу кампање Плаво срце Европе. Међу више од триста учесника, Србију су представили активисти из Иницијативе Одбранимо реке Старе планине. Чућете Јелену Иванић из Центра за животну средину, који је и организатор конференције и концерта.

Истраживање које је Удружење Заштита потрошача радило на око хиљаду испитаника, показало је да 69 одсто мисли да се треба обратити тржишној инспекцији ако трговац није уважио рекламацију. Занимљиво је да је, од тог броја, само тридесетак њих то и урадило. Разлог: не верују институцијама, а ни потрошачким удружењима.

Ситуација у Немачкој је потпуно другачија. Тамошњи потрошачи о поверењу не размишљају, оно се подразумева ‒ с разлогом. О томе говори Мирјана Стевановић, новинарка листа Данас.

Чућете и како је живети поред нафтне бушотине, па туже компанију због загађења и попуцалих зидова, а она њих што уопште имају кућу на том месту.

Ратко Ђурђевац ће испричати у каквом је сада стању Велики бачки канал, о чијем загађењу су писале још новине из 1936, а Мајда Адлешић најавиће IV Међународну конференцију Друштва Водни агент, која ће бити одржана у Словенији.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво