Чекајући ветар

Еколошки магазин

У Берлину је одржана, девета по реду, Конференција европских региона без ГМО. Један од упућених апела је и да се уведе мораторијум на примену технологије "уређивања гена" у пољопривреди. Захтев је у духу одлуке Европског суда правде којом се сва храна произведена низом нових биотехнолошких техника сматра генетички модификованом. Поручено је и да је потребно више јавног улагања у пољопривреду какву људи заиста желе. Међу 64 представника региона без ГМО у Европи, Србију је представила доц. др Татјана Бранков са Економског факултета у Суботици, ауторка књиге "Храна будућности или биотероризам", која је и гошћа емисије.

У реду је желети памет и лепоту, али црева су најважнија. Није поетично, али је истинито. Поремећај рада црева негативно утиче на целокупно стање организма, па и на поменуту лепоту и памет. Зато према њима будите пажљиви и дајте им оно што им треба. Потребни су им пробиотици, али не са апотекарског рафа, него кроз влакна воћа и поврћа – лети у природном облику, а зими ферментисано, онако како се то некада радило. О здравом начину припреме зимнице, говори Бојана Мандић, ауторка сајта Револуција исхране

Нисмо много одмакли од времена када су кесе са тек рођеним кучићима и мачићима закопаване у селу или бацане у контејнер у граду. Друштвене мреже су пуне фотографија напуштених животиња и врло често се, за оне из Београда и околине, очекује да Ана Којић реши проблем: спаси, одведе ветеринару, удоми... Ана има огромну добру вољу, али ово би могао да реши само чаробни штапић – кад већ неће или не могу институције.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи