Говори да бих те видео

Документарни програм

Глумица Бранка Веселиновић ће 16. септембра напунити 100 година. Шездесет пет година играла је у театру. 

Бранка Веселиновић (Стари Бечеј, 16. септембар 1918) је позоришна, филмска и телевизијска глумица. Рођена је као Бранка Андоновић. Завршила је Глумачку школу при Народном позоришту у Београду. Своју глумачку каријеру почела је 1938. године у Српском народном позоришту у Новом Саду (тада се звало Народно позориште Дунавске бановине) играјући у представи „Карлова тетка“. Публика  је, ипак, памтити као једну од чланица веселог и духовитог тандема емисије "Весело вече" Радио Београда, у којој је играла са Мијом и Чкаљом.
И у стотој години живота обилази домове за незбринуту, болесну децу, за старе, изнемогле људе и пензионере. Осим материјалне помоћи, забавља их причама на неколико језика која говори "без акцента", често прелазећи с једног на други, из реченице у реченицу: енглески, руски, немачки, француски, мађарски, словеначки, чешки... Добитница је многих плакета, награда и признања за свој глумачки и хуманитарни рад.

Новинар Драгослав Симић забележио је једну од бројних хуманитарних акција коју је организовала Бранка Веселиновић.

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво