Говори да бих те видео

У данашњој емисији биће емитоване награђене репортаже

На управо завршеном IX по реду Фестивалу ауторског филма земаља подунавског региона – Профест, у Бачкој Тополи, репортажа новинарке Радио Београда 2 Душанке Петровић "Влашка магија" освојила је прво место у категорији радијске репортаже, а специјалну награду освојила је репортажа "Образовање у ходу", такође новинарке Радио Београда Милене Радић.

  

Образовање у ходу:
У мигрантским прихватним центрима на југу Србије, већ више од годину дана, организују се часови српског језика за одрасле, а од септембра прошле године спроводе се и часови српског језика за децу. Преводиоци и професори српског језика у камповима раде са најмлађом децом која су у септембру кренула у српске школе и похађају наставу на српском језику.
У репортажи, чућете аудио записе са часова српског за најмлађе, прихватног центра у Врању – говориће професорка српског језика Јелена Недељковић, преводилац Зумрета Фазлихоџић, шеснаестогодишњи дечак из Авганистана који је кренуо у економску школу у Врању, Фариба Абдулаи, мајка чија деца похађају часове српског у кампу и од септембра прошле године са српском децом присуствују формалној настави.
Аутор: Милена Радић

Влашка магија:
У хомољском крају сви о томе знају, али нерадо причају. Сви сведоче о нечијем туђем искуству, али им је непознато где и када се то догодило. Претпоставка је да се на десетине људи тиме бави, али ћете тешко сазнати како до њих да дођете. Ипак, велики број паркираних аутомобила најразличитијих регистрација, дворишта као чекаонице, поуздан су знак да сте на правом месту. И сви се слажу у томе да влашка магија постоји, ако не на други начин свакако као феномен од давнина до данашњих дана.
Аутор: Душанка Петровић

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи