Чекајући ветар

Еколошки магазин

На врху Суве планине, изнад облака, срели су се и упознали млади људи које је спојила природа. Тако је настао природњачки клуб заљубљеника у географију, биологију, антропологију, етнологију - Виа Србија (Via Serbia). Сматрајући да је ако не мења свет наука бескорисна и себична, у својој филозофији прагматизма сва знања стечена на Географском факултету, кроз рад примењују и проширују. Гости емисије су Александра Цветковић и Немања Потебић.

Иницијатива  Одбранимо реке Старе планине одржала је протест "Реци НЕ за МХЕ" у Пироту, пред више од три и по хиљаде људи. Поред активиста са Старе планине и Копаоника, на скупу су говорили проф. др Ратко Ристић, декан Шумарског факултета, др Предраг Симоновић, професор Биолошког факултета и др Дени Пореј, директор WWF Аdriа. Захтеве за хитно реаговање због уништавања планинских река у Србији изградњом мини хидроелектрана, организатори су проследили различитим институцијама, укључујући и председника Републике.

Уметнички колектив Street Smart и пројектантски биро Stattwerk отворили су овог викенда врата некадашње зграде Беобанке на Зеленом венцу, за уличне уметнике и све заинтересоване посетиоце. У оквиру фестивала уличне уметности "рЕКОнструкција", осликавају се мурали, ту су дизајнерски и еколошки маркет, креативне радионице за децу и одрасле и DJ програм, а сви садржаји су бесплатни.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи