Чекајући ветар

Еколошки магазин

У Израелу је одржано такмичење у посматрању и бележењу што више врста птица. Међу бројним екипама из читавог света, први пут су учествовали и познаваоци птица са наших простора. Заједничку српско-хрватску екипу чинило је пет чланова, а један од њих био је и Алекса Вукићевић. Сваке године прикупљају се средства за неку од земаља, а овога пута новац деле Србија и Хрватска за борбу против криволова.

Миливој Миле Вучановић је ренџер парка природе Вршачки брег. За живот у природи и бригу о дивљим животињама определио се још као дечак. Изузетном посвећеношћу заслужио је и Зелени лист, признање које додељују наш програм и Покрет горана Војводине.

Винова лоза је донета у Сремске Карловце из Италије пре хиљаду и осам стотина година. Данас стручњаци Института за винову лозу у овом граду стварају нове сорте, од којих су неке аутохтоне, као на пример сила, а неке и потпуно еколошке - не захтевају ни минимум заштите. Чућете причу о бермету, симболу Сремских Карловаца, као и предање о првом маркетиншком потезу у коме су главну улогу имали студенти.

Машински инжењер Миле Станковић патентирао је изум којим би проблем пепела на одлагалиштима поред рудника био решен брзо и јефтино. Сиромашне земље увек више воле споро и скупо, па господин Миле и даље чека заинтересоване.

Кроз лепоте, туристичку понуду и историјат Националног парка Тара провешће вас руководилац Службе чувара природе Ранко Милановић.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи