Бескрајни плави круг

У данашњој емисији упознаћемо књижевника, издавача и галеристу Радомира Путниковића, који живи у Лондону.

Радомир Путниковић је рођен 1936. године у Београду. Основну школу и гимназију завршио је у Смедереву, Ужичкој Пожеги и Београду. Прву причу објавио је у листу Задругар, а остале у Омладини, Пионирима, Београдским новинама и Јежу. Играо је кошарку на Београдском универзитету.

Као студент, одселио се у Енглеску 1970. године, у Лондон, где и сада живи. Бавио се, прво, промоцијом југословенских, затим енглеских, а потом и других западноевропских сликара, организујући изложбе. Пријем тих изложби га је подстакао да оснује и уметничку галерију, која је деловала осам година. Потом је отворио издавачко предузеће Porthill publishers. Књиге у чијим је остварењима учествовао као писац или као идејни стваралац објављиване су, поред Енглеске и Југославије, у Италији, Немачкој, Шпанији, Португалији, Француској, Америци, Канади, Бразилу... Носилац је Ордена Вука Караџића и добитник награде Арсеније Чарнојевић.

Прошле године је у издању Креaтивног центра из Београда објављена књига басни Радомира Путниковића под насловом „Триста славујевих песама".

Уредник и водитељ је Вељко Жујовић.

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво