Чекајући ветар

Еколошки магазин

Бити веган значи поштовати сва жива бића и њихова права, а себе схватити као део који заједно са осталим бићима чини целину. Више од 70 милијарди животиња годишње се узгаја због хране. На свету је десет пута више фармских животиња него људи. Вегани истичу да је та врста производње хране један од највећих загађивача животне средине, а на често питање: одакле ти протеини ако си веган, одговарају: одакле кравама и слоновима протеини и како то да, једући биљке, израсту тако велики и јаки? Чућете искуства Иване Славковски Билић и Александра Галовића.

Општина Уб има пет река, подземне воде, дворишне бунаре и вештачко језеро. Реке су загађене, подземне воде исушују копови, бунари остају без воде, а око језера секу дрвеће, бацају смеће и мртве прасиће. Поред богaтства добијеног од природе на поклон - мештани често зависе од цистерни.

Под мотом "Размрдај чула", одржава се трећи по реду Mountain music fest, на ски стази на Дивчибарaма, у суботу, 18. августа. Посетиоцима се од поднева до један сат после поноћи нуди богат мизички програм и петнаестак различитих радионица за децу и одрасле. На Фестивал вас позивају организатор Матија Трпковић и једни од учесника Alice in Wonder  Band, Ана Врбашки и Марко Дињашки.

Фрижидер бачен у природу, обично у поток, загади животну средину као и аутомобил за годину дана. Највећа фабрика за рециклажу електричног и електронског отпада налази се у Нишу. За рециклажу једног фрижидера потребно је десетак минута. Гвожђе, бакар и пластика поново се употребљавају, а фреон се, као опасан отпад, извози у Немачку. Кроз фабрику Е-рециклажа у Нишу, провешће вас Владимир Живаљевић и Марија Мицаковић, а чућете и зашто се у Србији не рециклирају батерије.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво