Чекајући ветар

Еколошки магазин

Шта организације цивилног друштва могу да ураде у решавању онога што виде као проблем у области заштите животне средине? Могу да се повежу на националном, па и на регионалном нивоу - било да се говори о криволову, мини хидроелектранама, уништавању заштићених добара или корупцији, разликују се само акценти оних који о томе причају, све остало је потпуно исто. Посебно важно је на време се укључити - реаговати много пре него што вам, на пример, под прозор дође багер. Стални притисак на институције се подразумева.

Фестивал Белгрејт одржава се овог викенда у клубу Барутана на Калемегдану. Локација је промењена у последњем моменту - Министарство заштите животне средине попустило је под притиском дела јавности и забранило одржавање Фестивала на Великом ратном острву, заштићеном подручју које настањује 185 врста птица, али и друге животињске и биљне врсте карактеристичне за влажна подручја која у свету све брже нестају. Чућете орнитолога др Воислава Васића.

Гошћа емисије Тамара Спасић испричаће како грађански активизам и заједничка енергија могу да мењају ствари у друштву.  

У Галерији Природњачког музеја отворена је изложба "Милан Живковић, фотограф у царству Природе". Слике су само део велике збирке од више стотина фотографија и дијапозитива, снимљених у Србији и околним земљама током вишедеценијске каријере, коју аутор поклања Природњачком музеју.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи