Златни пресек

Мића Карић, изложба финалиста награде "Димитрије Башичевић Мангелос" за 2018. годину, галерија "Ремонт"; Милица Пекић, изложба "Београдска перформанс арт сцена - један увид", Дом омладине Београд

Традиционално, почетком јула месеца, у галерији Ремонт се организује изложба финалиста Награде "Димитрије Башичевић Мангелос", која се додељује младим уметницима, као подстрек на почетку каријере. Награду за 2018. годину добила је Надежда Кирћански, која је са још четворо финалиста (Дејан Клемент, Дејан Марковић, Душан Рајић и Ивана Ранисављевић) представила свој рад у галерији Ремонт. Награду "Димитрије Башичевић Мангелос" основали су 2002 године Центар за савремену уметност у Београду и The Foundation for a Civil Society из Њујорка, као део регионалног пројекта Young Visual Artists Awards. Гост ће бити Мића Карић, кустос галерије Ремонт.

Изложбом "Београдска перформанс арт сцена - један увид", у Дому омладине Београда, коју организује Галерија 12Хуб, обухваћен је период од педесетак година уметности перформанса у Београду. Тај период је приказан видео-разговорима о уметничким праксама 70-их са протагонистима, како уметницима тако и историчарима уметности, затим видео документима савремених перформанс уметника и документацијом перформанса изведених уживо за време Међународне венецијанске недеље перформанс уметности 2016 године. Ауторке изложбе су Милица Пекић и Марта Јовановић.

Уредник и водитељ емисије: Сава Ристовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво