Нови дан

Срећни људи читају и пију кафу

Шта читати и како побећи у свет садржаја књиге а истовремено уживати у шуму таласа, шушкању шљунка или песка, или можда добовању кише, завијању ветра... Препоручићемо вам неке од наслова књига које би свакако требало прочитати, понети на одмор. Чућете и разговор са песникињом Симонидом Бањеглав о њеној најновијој збирци песама под насловом „Радна свеска из познавања друштва".

Гост у нашем студију биће господин Александар Чотрић, а слушаоци ће  путем телефона моћи да се укључе у наш разговор.

Његова светост патријарх српски господин Иринеј посетио је Куршумлију заједно са министром за културу Владимиром Вукосављевићем - чућете шта је том приликом речено.
Из Радио Љубовије ће нам се јавити господин Зарија Васић, директор и главни и одговорни уредник овог радија, па ћемо сазнати шта се, када је реч о култури, дешава у том крају.
Прошетаћемо још мало Србијом - у Врњачкој Бањи нас чека карневал - ватрене Бразилке, маскенбал, рокенрол... - а чућемо и шта је актуелно у Прокупљу, Јагодини, Смедереву, Пироту, Врању.

Од догађаја у Београду, издвајамо „Међународну студентску недељу 2018", која је у току, као и најаву онога што ће се дешавати у Дому омладине у Београду.

У рубрици Поглед преко стола покушавамо да сазнамо на шта треба обратити пажњу у припреми летњих оброка и чега се треба чувати, али и шта је то грозница западног Нила и да ли нам прети - говори епидемиолог Славица Марис из Завода за заштиту здравља у Београду.
Доктор Предраг Мајцан, начелник Одељења за дерматовенерологију Клиничко-болничког центра Звездара у Београду, даје савете како сачувати кожу од старења и могућих нежељених обољења а ипак искористити све благодети лета.
Ту су и друге редовне рубрике, занимљивости из наше прелепе Србије, али и сервисне информације.

За наше слушаоце припремили смо и за ово јутро пригодне поклоне. То су две књиге - збирка песама Симониде Бањеглав „Радна свеска из познавања друштва", као и једна од књига афоризама господина Александра Чотрића, по његовом избору, што ћемо сви заједно сазнати у току разговора с њим, негде око седам ујутру.

Музику за ово јутро бира Ивана Ђорђевић, а емисију припрема и води Драгана Вељковић.

Број телефона на који нас можете позвати и укључити се у програм је: 011-3229-653 а имејл адреса novidan@rts.rs

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара