Читач

Предлажемо више нових наслова за ово лето...

 Први наслов је "Овде и сада (Писма 2008-2011)", Пол Остер и Џ. М. Куци.

Пошто су се 2008. упознали на једној књижевној смотри, романописци Остер и Куци започели су редовно да се дописују. Резултат тога је "Овде и сада", трогодишњи епистоларни дијалог који се дотиче такорећи свих могућих тема.
Џон Максвел Куци добитник је Нобелове награде за књижевност и двоструки је лауреат Букерове награде за књижевност, a Пол Остер важан је савремени амерички романијер, песник, есејиста, сценариста, редитељ, превођен и читан у читавом свету.

 Елфрида Јелинек, добитница Нобелове награде за књижевност, ауторка је драме "Сенка, Еуридика говори". Ово је још један  наш предлог за читање.
За своје књижевно стваралаштво - прозу, драму, есеј, поезију, примила је многобројне књижевне награде.

"Једноставна задовољства", књига прича и драма америчке списатељице Џејн Боулс, као и њен роман "Две озбиљне даме", израз је њене генијалности. А генијалност Џејн Боулс обухвата и књижевни таленат, и уметничку природу, и ексцентричан живот.


"Туга је пернато створење", књига Макса Портера, објављена 2015. године, доживела је четрдесет издања и освојила награду "Дилан Томас" 2016. године. Књига је необична мешавина књижевних родова, врста и жанрова, чији је наслов парафраза чувеног стиха Емили Дикинсон.

Данашњу емисију Читач уређује и води Драгана Ковачевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво