Чекајући ветар

Еколошки магазин

Ни замућена вода не мора да има штетне ефекте по здравље, али се не пије из психолошких разлога. Некад је боље не искључивати воду, уколико недозвољене материје једва прелазе дозвољену границу. Ни цистерне, ни флаширана вода, нису најбоље решење. Институт за јавно здравље редовно проверава квалитет воде за пиће, а домаћи правилници су строжи него у Европској унији. Не задуго - ускоро ћемо прихватити ове друге. Чућете др Зорицу Јовановски.

Скоро десет година законски треба да постоје регистри загађивача на локалу и скоро десет година их углавном нема. Организација Тимочки клуб обрадила је податке из четири округа и само је Пирот имао оно што треба. Ипак, то није искључиво кривица општинских службеника, каже Снежана Павковић.

И врана је птица певачица. Њена песма не мора да вам се свиђа, али она има физиолошки доказ да је певачица - сирингу у грлу, или, како се негде каже "певало". Чворак је добар имитатор, тетребима смета звук електричне тестере, а неки људи терају славује из баште јер њихов пас не може да спава због песме. О томе говори Слободан Кнежевић из Друштва за проучавање и заштиту птица Србије.

Згражавамо се над ђубретом у шумама, рекама, парковима, поред путева... Причамо о томе, љутимо се, предлажемо казне са ударањем по џепу. Има и оних који чисте. И упорни су у томе, чак и када њихов труд, на пример у Звездарској шуми, после два дана опет буде затрпан смећем. Гошћа емисије је Драгана Катић из Удружења Trash hero

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара